Cum se curata si pastreaza icrele proaspete

  • Vizualizari
    1.534

Aceasta metoda de pastrare a icrelor proaspete este cea mai sigura. Mie nu mi s-a intamplat niciodata ca icrele preparate astfel sa faca mucegai sa sa prinda miros urat. Va invit sa cititi mai jos acest scurt articol si sa vedeti cat de simplu se fac.




Daca probati metoda  mea de a curata si pastra icrele proaspete sau preparati orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • icre proaspete
  • sare neiodata

 




Mod de pregatire:
Pentru ca in urma cu o saptamana am cumparat caras viu din piata care era plin de icre, m-am gandit sa scriu acest scurt articol si sa va povestesc cum recoltez si pastrez eu icrele proaspete.
Colectam icrele de la peste, le desfacem din membrana care le inconjoara si le punem intr-un castronel. Daca icrele au urme de sange le putem lasa mai intai la scurs intr-o strecuratoare, le tinem in frigider pana se scurg. Incepem sa le frecam cu lingura de lemn ca sa le desfacem si sa indepartam toata membrana. Cantarim icrele curatate si adaugam cate o lingurita cu varf de sare(10 g) la 100 g icre. Recomand sa folositi sare cu granulatie putin mai mare, sare neiodata pe care o punem la muraturi. Amestecam din nou ca sa distribuim sarea uniform, apoi punem icrele intr-un borcan spalat si uscat care se inchide etans. Daca borcanul nu este suficient de plin putem sa turnam o pelicula subtire de ulei de floarea soarelui deasupora icrelor. In acest moment icrele au o culoare, nu prea placuta, maronie. Punem borcanul in frigider. Vom observa ca pe zi ce trece icrele incep sa isi schimba culoarea, in aproximativ o saptamana vor avea o culoare frumoasa  de portocaliu/caramiziu. Acum vom putea prepara din ele minunata salata. Icrele se pot pastra in frigider 2-3 luni, dar se pot pastra si in congelator. Dupa ce au stat o saptamana cu sare, se pun in pungute cat folosim o data , se leaga bine pungutele si se pun in congelator pana la intrebuintare.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Din aceste icre puteti sa faceti o SALATA ECONOMICA CU GRIS.
Sau o SALATA doar cu ulei, zeama de lamaie si putina apa minerala.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *